Ilm.ee matkapasta. Näidisretsept (20.09.2007 11:37)
Matkapasta 12-le
Koostisosad:
- 2-5 sibulat
- 2-5 tšillipiprakauna
- 2-3 küüslauku
- rasvainet (õli, või, vms)
- 1 kg hakkliha
- 2 purki konservtomateid
- 2 purki ube tomatikastmes
- 4 purki mehhiko segu
- 1 pakk pastat
- maitseaineid (hakklihamaitseaine, pipar, vajadusel sool)
Valmistusviis:
- tee üles lõke või pane grillil söed põlema.
- pese jões või järves kaasasolnud pott või pada hommikustest kohvijääkidest
- palu keegi appi sibulaid, küüslauku ja tšillit hakkima
- pane pott tulele, poti põhja õli (või seda rasvainet, mis parasjagu matkal kaasas on)
- kuumuta rasvaines hakitud toiduaineid
- lisa hakkliha (matkale tuleb hakkliha kaasa võtta külmutatult, õhtuks on ta siis parasjagu üles sulanud ja ka kuuma ilmaga ei lähe veel pahaks)
- hoiata tšillihakkijat, et ta jumalapärast oma kätega silmi ei hõõruks. Järves kätepesemine ei aita.
- lisa ohtralt maitseaineid (neid, mis juhtuvad kaasas olema)
- kui hakkliha on peaaegu küps, revideeri konservitagavarasid ja lisa sinna kõik leitud köögiviljakonservid koos vedelikuga.
- lisa pakk kaasavõetud pastat
- sega, lase podiseda
- kui pasta paisub ja vedelikku jääb väheks, lisa vett.
- maitse, vajadusel lisa soola
- kutsu teised sööma ja söö ise ka
- kuula kiidusõnu
NB! Retseptile lisatud foto võiks olla valmistoidust ja retsept konkreetsem - et ilm.ee matkapasta söödav tuli, oli puhtalt õnneasi ja toiduainete kogused on lisatud umbes, mälu järgi.