•  

Retseptikonkurss. Tervise pastaroog (13.11.2007 13:36)

Koostisosad:

  • 2 kuubikuteks lõigatud kartulit
  • 225g (kaks tassi) tatrajahust pastatooteid, näiteks farfalle
  • 275g ribadeks lõigatud Savoia kapsast
  • 3spl oliivõli, natuke ka vormi määrimiseks
  • 1 hakitud mugulsibul
  • 2 viilutatud porrut
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 175g viilutatud sampinjone
  • 1 tl köömneid
  • 1 tl vürtsiköömneid
  • 2/3 tassi köögiviljapuljongit
  • 150g kuubikuteks lõigatud fontina juustu
  • peotäis hakitud kreekapähkleid
  • maitseained (sool, pipar)

Valmistusviis:

  • Kuumuta praeahi 200 kraadini.
  • Keeda kartuleid 8-10 minutit soolaga maitsestatud vees, nõruta ja pane seejärel kõrvale oma järge ootama.
  • Keeda pastat ja kapsast ühes potis senikaua kuni on poolvalmid
  • Kuumuta suures paksu põhjaga kastrulis õli ja prae sibulad ja porrud. Lisa küüslauk, seened ning hauta aeg-ajalt segades..Seejärel lisada sool ja pipar.
  • Lisa kastrulisse kartul, pasta ja kapsas ning sega. Maitsesta hoolikalt!
  • Segu tõsta lusikaga küpsetusvormi, vala peale puljong, puista üle purustatud pähklitega ning kõige peale lisada juustukuubikud. Küpseta umbes 15 min. Kuni juust on sulanud
  • Serveeri koos värskete ürtidega
  • Head isu!

Retsepti autor Grete Gross

Eelmised artiklid:

Telefon: 6 565 655

E-post: ilm@ilm.ee

Rohkem: Kontakt | Reklaam