•  

Retseptikonkurss: Penne a la Fortuna (31.10.2007 13:01)

Penne a la Fortuna (6 –le)

Koostis:

  • 500 gr penne pastat (Barilla)
  • Kaste:
  • 1 keskmine sibul
  • 800 gr purustatud tomateid
  • 2 küüslauguküünt pressituna
  • 1 spl CANAPE tomatipastat (sisaldab kuivatatud tomateid ja ürte)
  • 2 spl kookospiima koort
  • 1 tl Belazy smoked chili jelly’t
  • soola, pipart, suhkrut, 2 tl kuivatatud estragoni, 3 lehte värsket basiilikut (rebituna)
  • oliivõli, riivitud parmesani juustu 1 spl
  • Krevetid:
  • 18 tiigerkrevetti (toorest)
  • oliivõli
  • 1 spl Belazy smoked chili jelly’t
  • Kaunistuseks parmesani laaste ja basiiliku lehti.
  • Valmistamine:

    1. Pasta keeta rohkes vees (al dente)2. Kastme jaoks kuumutada tüjeldatud sibul kuumal pannil klaasjaks, lisada tomatipasta ja zelee (jelly). Valda peale purustatud tomatid ja maitsestada kookoskoore, soola, pipra, suhkruga. Lisada ürdid. Lasta kaane all haududa kuni pasta valmib.3. Pasta kurnata ja loputada. Segada kastmega, lisada riivitud parmesani juust. Lasta kaane all seista. Mitte kuumutada!

    4. Kuumale pannile panna 1 spl oliivõli ja 1 spl zeleed. Segada kiirelt. Asetada toored krevetid pannile ja praadida kiirelt mõlemalt poolt, kuni värv muutub punaseks.

    Asetada taldrikule pastaannus ja lisada igale sööjale 3 suurt krevetti. Kaunistada parmesani laastude ja värske basiilikuga.

    Juurde sobib kergelt vürtsine valge vein.

    HEAD ISU!

    Retsepti autor Liina Kaev

    Eelmised artiklid:

    Telefon: 6 565 655

    E-post: ilm@ilm.ee

    Rohkem: Kontakt | Reklaam