Retseptikonkurss. Tervise pastaroog (13.11.2007 13:36)
Koostisosad:
- 2 kuubikuteks lõigatud kartulit
- 225g (kaks tassi) tatrajahust pastatooteid, näiteks farfalle
- 275g ribadeks lõigatud Savoia kapsast
- 3spl oliivõli, natuke ka vormi määrimiseks
- 1 hakitud mugulsibul
- 2 viilutatud porrut
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 175g viilutatud sampinjone
- 1 tl köömneid
- 1 tl vürtsiköömneid
- 2/3 tassi köögiviljapuljongit
- 150g kuubikuteks lõigatud fontina juustu
- peotäis hakitud kreekapähkleid
- maitseained (sool, pipar)
Valmistusviis:
- Kuumuta praeahi 200 kraadini.
- Keeda kartuleid 8-10 minutit soolaga maitsestatud vees, nõruta ja pane seejärel kõrvale oma järge ootama.
- Keeda pastat ja kapsast ühes potis senikaua kuni on poolvalmid
- Kuumuta suures paksu põhjaga kastrulis õli ja prae sibulad ja porrud. Lisa küüslauk, seened ning hauta aeg-ajalt segades..Seejärel lisada sool ja pipar.
- Lisa kastrulisse kartul, pasta ja kapsas ning sega. Maitsesta hoolikalt!
- Segu tõsta lusikaga küpsetusvormi, vala peale puljong, puista üle purustatud pähklitega ning kõige peale lisada juustukuubikud. Küpseta umbes 15 min. Kuni juust on sulanud
- Serveeri koos värskete ürtidega
- Head isu!
Retsepti autor Grete Gross
Eelmised artiklid: